понедељак, 22. децембар 2008.

ФАМА / Фестивал аматерске монодраме 02

ФАМА / Фестивал аматерске монодраме 02
ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ
Београд, 27 - 29. март 2009.
Организатор: Театар АКУД „Лола“, Београд
Театар АКУД „Лола“ из Београда покренуо је 2008. године Фестивал аматерске монодраме ФАМА.
ФАМА представља монодрамска сценска остварења у извођењу позоришних аматера из Србије и региона Западног Балкана - бивше Југославије. Фестивал даје подстицај позоришном аматеризму и промовише умеће аматерских глумаца свих генерација, неговање савременог драмског и књижевног стваралаштва на српском и другим јужнословенским језицима у региону, и унапређење језичке и говорне културе у уметности и јавном говору.
Фестивал приказује остварења која акцентују умеће глумца и говорну културу, без обзира на продукциона улагања и услове. Могуће је укључивање и невербалних представа (пантомима, театар покрета, ликовни театар, и друго) у извођењу једног глумца.
Фестивал позива позоришне аматере из свих крајева и говорних подручја Балкана - бивше Југославије: Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Црна Гора, Косово, а може укључити и остварења на другим јужнословенским језицима, под условом да је превод обезбеђен, или да праћење представе није условљено вербалном комуникацијом.
Фестивал ће трајати 3 дана, а програм ће обухватити 2 радионице са професионалним драмским уметницима из региона, 2 презентације рада у настајању, 1 видео пројекцију познате монодраме, до 6 представа у конкуренцији по избору Селектора, праћене разговорима за округлим столом, и 1 гостујућу монодраму која се изводи током заседања фестивалског жирија. Жири чине 3 члана: два професионална драмска уметника из региона и један члан Управног одбора АКУД Лола. Публика бира најбољу представу која добија Награду публике фестивала ФАМА гласањем на гласачким листићима. Све награде су немонетарне и додељују се у виду дипломе или плакете.
Програм се одржава на сцени Театра Лола у оквиру Академског културно–уметничког друштва „Лола“.
!!! Пријављивање се врши до 02. марта 2009. слањем пријавног обрасца на е-маил адресу: anita.zdravkovic@sbb.co.yu и suncica.milosavljevic@gmail.com
Снимак представе доставити на ДВД формату на адресу: АКУД Лола, Ресавска 11, 11000 Београд, Србија са назнаком: За фестивал ФАМА.
Заинтересовани уметници могу преузети пријавни образац на сајту АКУД Лола www.kudlola.org.yu а за додатне информације могу се јавити организатору Фестивала на телефон +381 (0)11 32 33 002.
ДОБРОДОШЛИ НА ФЕСТИВАЛ ФАМА 02 !!!

Најновији наслови на блогу Паланка OnLine