четвртак, 30. јун 2011.

ТАБОР ПЛАНИНАРА СРБИЈЕ - БЕЉАНИЦА 2011

ТАБОР ПЛАНИНАРА СРБИЈЕ
БЕЉАНИЦА 2011
А. УВОД
    Организатор  Табора планинара Србије је Начелништво Планинарског савеза Србије. Датум одржавања табора је од 05.07. (уторак) до 10.07. (недеља) 2011. на локалитету Лисине у подножју планине Бељанице.
      Табор планинара Србије је отвореног типа и на њему могу да учествују поред планинара сви љубитељи природе, на Табор позивамо наше пријатеље планинаре и друге љубитеље планина и природе као и планинаре из других земаља.
Верујемо да ће програм Табора привући пажњу планинарских друштава, уз очекивање да ће извршни органи планинарских друштава кроз пропаганду ове акције међу својим члановима и кроз финансијску подршку учесницима допринети да се на овом табору нађе већи број планинара.

Б. ОПШТЕ ИНФОРМАЦИЈЕ
→ начин доласка на Табор ←
За учеснике који на Табор долазе сопственим превозом (путничка возила, аутобуси) препоручује се пут из Свилајнца или Ћуприје преко Деспотовца и Стрмостена до Лисине до локације табора. За учеснике који на Табор долазе возом или јавним превозом организатор је обезбедио аутобуски превоз из Јагодине до локације табора. Планирани полазак возом из правца Суботице је у уторак 5. јула у 04.25 часова (Нови Сад у 07.18 часова, Београд у 10.30 часова) а из правца Ниша у 10.25 часова. Доласци возова у Јагодину су око 14 часова када је предвиђено да аутобус из Јагодине крене ка Лисинама. Потребно је да се заинтересовани учесници благовремено најаве организатору. Цена превоза од Јагодине до места табора и назад (повратна карта) износи 600 динара, а у једном правцу 400 динара. Пријаве у канцеларији ПСС, тел. 011/2642-065, радним данима од 11 до 14 часова, петком до 13 часова.

→ начин одласка са Табора ←
На Табору можете боравити онолико дана колико вам одговара.  За организоване групе је планиран полазак за Јагодину у недељу 10. јула у 8 часова закупљеним аутобусом. Из Јагодине воз у правцу Суботице полази у 09.54 часова а у правцу Ниша у 10.36 часова.

→ смештај ←
а) сопствени шатори са потребном опремом (подметач, врећа за спавање и остала опрема неопгходна за вишедневни боравак у кампу) у организованом простору који је одредио организатор или
б) у чврстом објекту (планинарски дом) за ограничени број учесника (број лежаја је 54). Цена ноћења је 200 динара. Пријаве и резервације извршити у канцеларији ПСС на тел. 011/2642-065 до попуне места.
в) у приватном смештају, подаци се могу добити преко Туристичке организације Деспотовац на број телефона 035/613-672 или преко сајта www.resava-tourism.rs

→ исхрана ←
Учесници Табора ће моћи да користе оброке у заједничкој кухињи, коју је формирао организатор. Организатор је обезбедио исхрану од среде (доручак) закључно са суботом (вечера).
Цена: доручак 100 динара, кувани ручак 150 динара, вечера 100 динара.
Снабдевање основним намирницама је могуће у локалној продавници која ће радити од 06.30 до 22 часа сваког дана трајања кампа.

→ хигијена ←
Организатор је обезбедио коришћење воде за пиће и умивање као и пољски WC са 6 кабина.

→ илуминација ←
Простор Табора у вечерњим сатима биће осветљен.

→ саобраћај ←
Сви учесници Табора који долазе својим возилима паркираће аутомобиле на назначеним местима према упутству задужене особе од стране организатора. Друштва која долазе аутобусима такође ће паркирати аутобусе на назначена места.

В. ПРОГРАМ ТАБОРА

5. јули (уторак)
• долазак учесника, пријава организатору и смештај

6. јули (среда)
• пешачка тура бр. 1
Планинарски дом – Ковиљарац (753 м) – Јеловачки крш (621 м) – планинарски дом. Кружна стаза дужине 15 км са висинском разликом од 850 метара.
• Повратак у камп, ручак.
• Предавање Комисије за алпинизам ПСС
• ГСС редовне активности.

7. јули (четвртак)
• пешачка тура бр. 2
Планинарски дом – Вита буква (901 м) – Остреч (954 м), повратак истом стазом назад. Дужина стазе 16 км са висинском разликом од 900 метара.
• Повратак у камп, ручак.
• Предавање Комисије за  спелеологију ПСС,
• ГСС редовне активности.

8. јули (петак)
• пешачка тура бр. 3
Планинарски дом – Ресавска пећина – клисура Суваје – планинарски дом. Дужина стазе 19 км са висинском разликом од 850 метара.
• Повратак у камп, ручак.
• Предавање ГСС и показна вежба,
• Показна вежба комисије за спортско пењање ПСС.

9. јули (субота)
• пешачка тура бр. 4
Планинарски дом – врх Бељанице (1339 м) – планинарски дом. Дужина стазе 18 км са висинском разликом од 1000 метара.
• Комисија за планинарску оријентацију ће организовати такмичење. Детаљи ће бити достављени у наредном позивном писму почетком јуна месеца.
• Повратак у камп, ручак.
• Показна вежба ГСС.
• У вечерњим часовима затварање табора и забавно вече.

10. јули (недеља)
• напуштање кампа. Организован превоз учесника аутобусом до Јагодине са поласком у 8 часова.
Напомена : свакодневно ће се организовати краћа пешачка тура од планинарског дома до Ресавске пећине и назад са обиласком пећине уз спелеоводиче ПСС и уз бесплатан улаз у пећину.

Г. ОСТАЛЕ НАПОМЕНЕ
→ кућни ред – правила понашања на Табору ←

Сви учесници Табора су обавезни да изврше пријаву боравка на рацепцији приликом доласка, ако долазе индивидуално. Све вође група су обавезне да доставе спискове својих планинара са основним подацима, након чега се добија распоред места за шаторе.

Кућни ред ће бити изложен на таблама за обавештење на Табору, и сви учесници га се морају придржавати. Забрањена је прекомерна употреба алкохола. У пријемној служби ће се обављати и продаја бонова за исхрану. Свако удаљавање мимо програма из кампа је обавезно пријавити на рецепцији.

→ печати и сувенири ←
Сви учесници Табора добиће учеснички картон да утисну печате испењаних врхова, као и печат Табора. Најмасовнија планинарска организација ће добити пехар а остале захвалнице за учешће на Табору планинара Србије. Пригодним наградама је бити награђени и најмлађи и најстарији учесници табора. Организатор ће обезбедити и друге сувенире кампа који ће се куповати на штанду.

→ додатне информације ←
Канцеларија ПСС тел. 011/2640-065, сваког радног дана од 11 до 14 часова (петком до 13 часова).

                                                    Начелник ПСС
                                                    Берислав Трајковић

Нема коментара:

Постави коментар

Одговорност за садржај коментара сносите Ви као пошиљалац. Коментари са увредљивим ‎садржајима или са очигледним неистинама биће обрисани. Модератори подржавају ‎коментарисање које подстиче аргументовани дијалог о темама које су на овом блогу ‎покренуте. Захваљујемо се што учествујете у дијалогу о битним питањима за живот у ‎Општини Смедеревска Паланка.
‎Odgovornost za sadržaj komentara snosite Vi kao pošiljalac. Komentari sa uvredljivim sadržajima ili sa očiglednim neistinama biće obrisani. Moderatori podržavaju komentarisanje koje podstiče argumentovani dijalog o temama koje su na ovom blogu pokrenute. Zahvaljujemo se što učestvujete u dijalogu o bitnim pitanjima za život u Opštini Smederevska Palanka

Најновији наслови на блогу Паланка OnLine