понедељак, 20. јул 2009.

Голија - 2. камп планинара Србије


Голија - 2. камп планинара Србије


Планинарско-смучарски Клуб „Стари Влах“ из Ивањице у сарадњи са Службом водича излета и похода под покровитељством Планинарског Савеза Србије и Општине Ивањица, организују 2. „Камп планинара Србије“ – Голија 2009. Камп ће се одржати у периоду од 25.јула до 02.августа 2009.године на планини Голија на локалитету „Голијска река“. Камп планинара Србије је отвореног типа и на њему могу да учествују поред планинара сви љубитељи природе. На Кампу се може боравити онолико дана колико сами одаберете. На Камп позивамо наше пријатеље планинаре и друге љубитеље планина и природе као и планинаре из других земаља.
ПЕШАЧКЕ ТУРЕ СА МАРКИРАЊЕМ ПЛАНИНАРСКИХ СТАЗА
Пешачка тура бр. 1.Голијска река – Одвраћеница – Голијска река; 25 км, 6хПешачка тура бр. 2.Голијска река- беле воде- Голијска река; 23 км, 7хПешачка тура бр. 3.Голијска река- Власово- Јаворје- Голијска река; 26км, 8хОстале туре ће бити накнадно објављене од стране Службе водича излета и похода.
СПОРТСКО ПЕЊАЊЕ
На локалитету „голијска река“, испред мотела, биће постављена вештачка стена на којој ће сви учесници Кампа моћи да науче основне елементе спортског пењања уз помоћ инструктора. На Кампу ће се одржати брзинско такмичење у спортском пењању (фрее цлимбинг), „Куп Голија 09“.
ПЛАНИНСКА БИЦИКЛИСТИЧКА ТРКА
„Голијске вите јеле“ У оквиру кампа 29.јула, одржаће се планинарска бициклистичка трка (моунтаин-бике) на кружној стази дужине 9000 метара (1 круг) за јуниоре, а за сениоре 18000 метара (2 круга).
ПЛАНИНСКО ТРЧАЊЕ
У оквиру Кампа одржаће се планинска трка на стази у дужини од 4000 метара за јуниоре и 8000 метара за сениоре, у мушкој и женској конкуренцији. Датум трке је 27. јул.
ОРИЈЕНТИРИНГ ПРВЕНСТВО КАМПА
30.јула 2009.године одржаће се оријентиринг првенство Кампа „Куп Голије“ за све учеснике Кампа. Такмичење ће се одржати на карти Р 1:10000. Категорије ће бити објављење након пријаве за Камп.
ПЛАНИНСКА ОРИЈЕНТАЦИЈА КАМПА
Време одржавања: 31.јул 2009. године. Место: Шире подручје Голијске реке.
ИСХРАНА ИЗ ПРИРОДЕ
У организацији комисије за исхрану из природе „Сремуш“ планинарског савеза Србије у оквиру кампа боравиће група планинара која се бави преживљавањем у природи, Учесници кампа имаће прилику да пробају храну коју припремају учесници програма „исхрана из природе“.
ПЛАНИНАРСКА ПРЕДАВАЊА
Сви планинари који желе да покажу своје материјале са својих планинарских тура могу да понесу своје ЦД и други материјал. Предаваче молимо да благовремено изврше пријаву са темон предавања и техником излагања на Е-маил: starivlah@gmail.com.
КУЛТУРНО-ЗАБАВНИ ПРОГРАМ
Поред планинарских предавања биће обезбеђен видео бим за праћење програма а у вечерњим сатима организоваће се пројекције филмова. У културно-забавном програму учествоваће: КУД „Ђердан“, КУД „Стари Влах“, локални рок бенд „Времеплов“, Босански бенд „Штрајк“ и бендови из околних градова и пар београдских ДЈ-ева. За учеснике Кампа биће организован обилазак Ивањице, цена за овај аранжман биће дата на самом Кампу. У случају довољног броја пријављених организоваће се посета Манастиру Студеница и цркви испосници Св. Саве. Биће организован избор за мис кампа која ће моћи да учествује на избору за мис туризма Србије.
НАЧИН ДОЛАСКА НА КАМП
Организатор је обезбедио бесплатан превоз од Ивањице до Голијске реке(40км) уз планинарску књижицу оверену за текућу годину за планинаре који се благовремено пријаве. За непријављене учеснике карта превоза од Ивањице до Голијске реке наплаћиваће се по цени од 100дин.Време поласка аутобуса из Ивањице до Голијске реке: 8:00 и 12:00 са аутобуске станице у Ивањици, а повратак увече.
НАЧИН ОДЛАСКА СА КАМПА
С обзиром да је Камп отвореног типа , што значи може да се дође на Камп кад вам време дозвољава и да се борави један, два или више дана, одлазак са Кампа је исти као и долазак.
СМЕШТАЈ
а) сопствени шатори у организованом простору
б) смештај у шаторима организатора, где је обавезна врећа за спавање или ћебе и подметач, уз благовремену пријаву бесплатно а без пријаве 100 дин.
ц) смештај у шумарској кући уз обавезну врећу за спавање и подметач по цени од 100 дин.
д) мотел „Голијска река“, 032/ 688-920 и 032/ 688-921.
Сви учесници Кампа плаћају боравишну таксу од 30 дин. дневно.
ИСХРАНА
Учесници Кампа ће моћи да користе оброке у заједничкој кухињи, коју је формирао организатор по следећим ценама:
 • доручак- 120 дин.
 • ручак- 300 дин.
 • вечера- 200 дин.
Организатор је обезбедио снадбевање намирницама (продавницу)по трговинским ценама: хлеб, млечни производи, воће и поврће, кондиторски призводи, сокове, пиво, итд....Такође су обезбеђени топли напитци: чај, кафа, кувано вино, шумадијски чај итд.
КУЋНИ РЕД – ПРАВИЛА ПОНАШАЊА НА КАМПУ
Кућни ред ће бити изложен на таблама за обавештење на Кампу, и свИ учесници га се морају придржавати. Забрањена је прекомерна употреба алкохола. У пријемној служби ће се обављати и продаја бонова за исхрану.Свако удаљавање из Кампа је обавезно пријавити на рецепцији.
ПЕЧАТИ КАМПА И СУВЕНИРИ
Сви учесници Кампа добиће одговарајући картон да утисну печате освојених врхова, као и печат Кампа. Планинарска друштва добиће захвалницу за учешће на Кампу.Организатор ће обезбедити и друге сувенире Голије и Ивањице који ће се куповати на штанду.
ОПШТЕ ИНФОРМАЦИЈЕ
НАЧИН ДОЛАСКА НА КАМП
 • Из правца Београда, возом до Пожеге, из Пожеге аутобусом до Ивањице. Или аутобусом директном линијом Београд – Ивањица.
 • Из правца Пријепоља, возом до Пожеге а даље аутобусом до Ивањице.
 • Из правца Ужица директном аутобуском линијом до Ивањице.
 • Из правца Крагујевца, директном аутобуском линијом до Ивањице.
 • Из правца Рашке и Краљева, возом и аутобусом до Пожеге.
 • Из правца Новог Пазара аутобусом преко Сјенице до Ивањице.
Време полазака аутобуса из Пожеге за Ивањицу: 6:30, 7:30, 9:10, 11:15, 12:30, 13:45, 15:40, 17:10, 17:45, 20:00.
Организатор је обезбедио бесплатан превоз од Ивањице до Голијске реке(40км) уз планинарску књижицу оверену за текућу годину за планинаре који се благовремено пријаве. За непријављене учеснике карта превоза од Ивањице до Голијске реке наплаћиваће се по цени од 100 дин.
Време поласка аутобуса из Ивањице до Голијске реке: 8:00 и 12:00 са аутобуске станице у Ивањици, а повратак увече.
Пријаве на телефоне:
 • 064/ 32-77-902 – Дарко Ћурчић
 • 064/ 24-54-686 – Здравко Ћурчић
НАЧИН ОДЛАСКА СА КАМПА
С обзиром да је Камп отвореног типа , што значи може да се дође на Камп кад вам време дозвољава и да се борави један, два или више дана, одлазак са Кампа је исти као и долазак.
СМЕШТАЈ
1. сопствени шатори у организованом простору
2. смештај у шаторима организатора, где је обавезна врећа за спавање или ћебе и подметач, уз благовремену пријаву бесплатно а без пријаве 100 дин.
3. смештај у шумарској кући уз обавезну врећу за спавање и подметач по цени од 100 дин.
4. мотел „Голијска река“, 032/ 688-920 и 032/ 688-921.
Пријаве: 064/ 32-77-902 – Дарко Ћурчић
064/ 24-54-686 – Здравко Ћурчић
Сви учесници Кампа плаћају боравишну таксу од 30 дин. дневно.
ИСХРАНА
Учесници Кампа ће моћи да користе оброке у заједничкој кухињи, коју је формирао организатор по следећим ценама:
 • доручак- 120 дин.
 • ручак- 300 дин.
 • вечера- 200 дин.
Организатор је обезбедио снадбевање намирницама (продавницу)по трговинским ценама: хлеб, млечни производи, воће и поврће, кондиторски призводи, сокове, пиво, итд....
Такође су обезбеђени топли напитци: чај, кафа, кувано вино, шумадијски чај итд.
Понети прибор за јело.
ХИГИЈЕНА
Организатор је обезбедио коришћење воде за пиће и умивање, wц са 6 кабина а могу се користити тоалети у мотелу и шумарским кућама.
ИЛУМИНАЦИЈА
Цео простор Кампа у вечерњим сатима биће осветљен.
САОБРАЋАЈ
Сви учесници Кампа који долазе својим возилима паркираће аутомобиле на назначеним местима. Друштва која долазе аутобусима такође ће паркирати аутобусе на назначена места.
КУЋНИ РЕД – ПРАВИЛА ПОНАШАЊА НА КАМПУ
Сви учесници Кампа су обавезни да изврше пријаву боравка на рацепцији Кампа приликом доласка, ако долазе индивидуално. Све вође група су обавезне да доставе спискове својих планинара са основним подацима, након чега се добија распоред места за шаторе.
Кућни ред ће бити изложен на таблама за обавештење на Кампу, и свИ учесници га се морају придржавати. Забрањена је прекомерна употреба алкохола. У пријемној служби ће се обављати и продаја бонова за исхрану.
Свако удаљавање из Кампа је обавезно пријавити на рецепцији.

Корисни линкови:

Нема коментара:

Постави коментар

Одговорност за садржај коментара сносите Ви као пошиљалац. Коментари са увредљивим ‎садржајима или са очигледним неистинама биће обрисани. Модератори подржавају ‎коментарисање које подстиче аргументовани дијалог о темама које су на овом блогу ‎покренуте. Захваљујемо се што учествујете у дијалогу о битним питањима за живот у ‎Општини Смедеревска Паланка.
‎Odgovornost za sadržaj komentara snosite Vi kao pošiljalac. Komentari sa uvredljivim sadržajima ili sa očiglednim neistinama biće obrisani. Moderatori podržavaju komentarisanje koje podstiče argumentovani dijalog o temama koje su na ovom blogu pokrenute. Zahvaljujemo se što učestvujete u dijalogu o bitnim pitanjima za život u Opštini Smederevska Palanka

Најновији наслови на блогу Паланка OnLine