четвртак, 12. новембар 2009.

ИНФОРМАТИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ "Програмер јуниор 2010"

ИНФОРМАТИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ
"Програмер јуниор 2010"
RG



Друштво математичара и Рачунарска гимназија у Београду организује, пету годину за редом, информатичко такмичење за ученике седмих и осмих разреда основних школа. Радови се могу пријавити као:

  • Апликативни програм – коришћењем програмског језика по избору
  • Презентација - HTML, PowerPoint, Flash или другог алата по избору
Теме за "Програмер јуниор 2010" су:
  • "Путник кроз васиону и векове" - Милутин Миланковић
  • Дани Европе
  • Дунав спаја народе
  • Светско првенство у фудбалу 2010. године
  • Римски императори из Србије
  • Прво улично осветљење у Београду 1830. године
  • Чаробни свет геометрије
Ученик сам бира једну од области и једну од понуђених тема са којом ће учествовати.
(На пример: ученик је изабрао област презентација и тему "Дани Европе").

Пријављивање за конкурс се врши путем форме за регистрацју до 28.12.2009. године.
Радове послати поштом најкасније до 11.02.2010. године.

Рад и документацију послати на ЦД или ДВД медију. Документација мора бити писана на српском језику, неопходно је да садржи податке о аутору (име и презиме, место, школа, и-мејл адресу и телефон), а по избору може да садржи детаље о самој прзентацији и не сме да прелази три стране А4 формата. Сваки ученик може конкурисати само једним радом.

Техничке напомене:

  • Максимална величина рада је 15 МB, јер ће бити преузимани са сајта ради гласања.
  • Апликације могу бити написане у било ком програмском језику, али морају бити компајлиране и извршне на Windows платформи.
  • Пожељно је да презентације буду самосталне (не захтевају инсталиран доданти софтвер).
  • На диску треба да буде 3 директоријума: један са радом, један са радом спакованим у ZIP архиву (за преузимање са сајта ради гласања) и један са документацијом.
  • Обратити пажњу на фонтове који нису стандардни - треба да иду уз апликацију или да буду интегрисани у презентацију, да би се избегли проблеми у приказу.
  • Ако на диску постоје радови више ученика, сваки мора бити у засебном директоријуму са именом и презименом ученика.

Комисија ће на основу приспелих радова извршити избор оних за које ће на адреси www.rg.edu.rs бити могуће гласати. Ученици ће својим гласовима од 01.03.2010. до 22.03.2010. године учествовати у избору најбољих десет који ће презентовати своје радове почетком маја 2010. године.

Ученици који буду позвани на презентацију својих радова биће тестирани о познавању програмских (развојних) алата које су користили. Време за презентацију радова је 15 минута. Презентација мора бити на српском језику. Такмичење организује и спроводи комисија коју формира Рачунарска гимназија. Резултати ће бити обајављени два сата по завршетку презентације последњег рада.

Свечана додела награда ће бити истог дана у 13.00 часова у просторијама Рачунарске гимназије.

Награде су:

1. Лаптоп
2. Мобилни телефон
3. Екстерни хард диск

Радове послати на адресу:

Рачунарска гимназија
"Програмер јуниор 2010"
Кнез Михаилова 6
11000 Београд

1 коментар:

  1. postovani gospodine zagorcicu,zelim da vam se zahvalim za novogodisnji kalendar odakle sam i izvukla vasu adresu,pogledala sam malo vase aktivnosti u selu i okolini.Svaka cast.!Zelim vam i vasoj porodici puno srece,zdravlja,ljubavi i para u novoj 2o1o Godini.Marina Banovic Nasale

    ОдговориИзбриши

Одговорност за садржај коментара сносите Ви као пошиљалац. Коментари са увредљивим ‎садржајима или са очигледним неистинама биће обрисани. Модератори подржавају ‎коментарисање које подстиче аргументовани дијалог о темама које су на овом блогу ‎покренуте. Захваљујемо се што учествујете у дијалогу о битним питањима за живот у ‎Општини Смедеревска Паланка.
‎Odgovornost za sadržaj komentara snosite Vi kao pošiljalac. Komentari sa uvredljivim sadržajima ili sa očiglednim neistinama biće obrisani. Moderatori podržavaju komentarisanje koje podstiče argumentovani dijalog o temama koje su na ovom blogu pokrenute. Zahvaljujemo se što učestvujete u dijalogu o bitnim pitanjima za život u Opštini Smederevska Palanka

Најновији наслови на блогу Паланка OnLine