среда, 1. септембар 2010.

Конкурс за најлепшу планинaрску фотографију

Share
plakat2010Планинарски клуб „ЈАСЕНИЦА“ из Смедеревске Паланке у сарадњи са Народним музејoм у Смедеревској Пaлaнци расписује Конкурс за најлепшу планинарску фотографију.
Циљеви конкурса су: приближавање планинарења као спорта што ширем броју људи, фотографије као уметничке форме изражавања приступачне свима, промовисање очувања здравља људи, природе, њене лепоте, здравог начина живота и ширење еколошке свести. Отуда смо се тематски усмерили на планине, планинске пејзаже, планинаре, планинарке и планинарске мотиве уопште. Аутори своје радове могу слати до 31. октобра 2010. године.

Овогодишњим конкурсом желимо да установимо традицију одржавања и развијамо нови облик деловања Планинрског клуба „ЈАСЕНИЦА“ који траје више од 60 година активностима преко сто хиљада људи свих старосних доби. Тако пратимо наше жеље и одговарамо на надања учесника исказана великим одзивом аутора на наш прошлогодишњи позив. Према до сада исказаном интересовању очекујемо да ове године пристигне више од 250 радова аутора из наше земље и региона колико је жирирано прошле године.

Конкурс су подржали: Национална Географија Србија, Aqua Una, Скупштина општина Смедеревска Паланка, „Аmer international“, „Дејан Петрол“.
Тема конкурса су планине, планински пејзажи, планинари, планинарке и планинарски мотиви. На конкурс се може пријавити само једном и послати највише до 10 радова у дигиталном формату.

Избор најлепших фотографија извршиће специјлни жири који чине наши истакнути чланови, представници донатора и уметници.
Награде ће бити додељене најбољима у четири категорије: планинари и планина, планинарски портрет, планинарски пејзаж, специјална награда за оригиналну идеју и награда публике јер ће на изложби поводом проглашења најбољих публика имати прилике да да свој суд.
Свим учесницима чији ће радови бити изложени, организатор ће доделити захвалнице, најбољима плакете, а спонзори награде.

Нема коментара:

Постави коментар

Одговорност за садржај коментара сносите Ви као пошиљалац. Коментари са увредљивим ‎садржајима или са очигледним неистинама биће обрисани. Модератори подржавају ‎коментарисање које подстиче аргументовани дијалог о темама које су на овом блогу ‎покренуте. Захваљујемо се што учествујете у дијалогу о битним питањима за живот у ‎Општини Смедеревска Паланка.
‎Odgovornost za sadržaj komentara snosite Vi kao pošiljalac. Komentari sa uvredljivim sadržajima ili sa očiglednim neistinama biće obrisani. Moderatori podržavaju komentarisanje koje podstiče argumentovani dijalog o temama koje su na ovom blogu pokrenute. Zahvaljujemo se što učestvujete u dijalogu o bitnim pitanjima za život u Opštini Smederevska Palanka

Најновији наслови на блогу Паланка OnLine