уторак, 19. фебруар 2008.

Сутра велики протестни скуп у Београду


Председник Србије Борис Тадић, премијер Војислав Коштуница и заменик председника Српске радикалне странке Томислав Николић говориће сутра на мирном протесту због једностраног проглашења независности Косова и Метохије.

Протест ће бити одржан под слоганом „Косово је Србија”. Почеће у 17 сати испред Дома народне скупштине, а одатле ће окупљени грађани, с државним врхом и страначким лидерима на челу, кренути у шетњу до Храма Светог Саве, где ће у 19 сати бити одржан молебан, речено је Танјугу у Влади Србије.

Како се јуче незванично могло чути у српском парламенту, на сутрашњем протесту требало би да говоре и представници косметских Срба, али и партија из Црне Горе, које су осудиле отимање дела територије Србије, као и представник Републике Српске, али „договори о свим детаљима још трају”.

A грађане је на велики, „мирни народни протест” у Београду јуче позвао министар за инфраструктуру Велимир Илић. Он је, преноси Бета, рекао да протест организују Влада Србије и парламентарне странке, а да ће на њему говорити и угледни спортисти, ректори универзитета и други.

Потпредседник Српске радикалне странке Драган Тодоровић рекао је агенцији Бета да ће странке које учествују у припреми протеста организовати масован долазак својих присталица у Београд из целе Србије.

С друге стране, председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић оценио је да се „Коштуница, Тадић и Николић скривају иза грађана” и упозорио да „треба престати са обмањивањем јавности како иза митинга најављеног за четвртак стоје све парламентарне странке или Народна скупштина”. „То није тачно, јер су његови организатори само они који су га и заказали. И природно је што су ДС, ДСС и СРС организатори тог митинга, јер те три странке треба да преузму одговорност за ситуацију у коју су довели земљу. Баш зато осуђујемо начин на који они желе да од те одговорности побегну”, казао је Јовановић.

П. Р.

Објављено у дневном листу Политика 20.2.2008.г.

Додатни ресурси:


Најновији наслови на блогу Паланка OnLine