петак, 27. јун 2008.

Изашао је из штампе нови 51. број школског листа "Глас младих" ОШ "Херој Радмила Шишковић" из Смедеревске Паланке

Поводом завршетка школске године изашао је из штампе 51. број школског листа "Глас младих".
Да би сте се упознали са ученицима ОШ "Херој Радмила Шишковић" осетите следеће вики стране наше школе:
Ученици 8. разреда ОШ "Херој Радмила Шишковић" у свечано обележили завршетак школовања. Фотографија са матурске свечаности је следећа:
ОШ "Херој Радмила Шишковић" је једна од првих основних школа у Србији која активно користи сервисе интернета под називом "веб 2.0".
Презентација листа "Глас младих" коришћењем сервиса Scribd је следећа:
Read this document on Scribd: Глас младих, Бр. 51, 2007-06-28

Посетите веб стране ОШ "Херој Радмила Шишковић":

субота, 7. јун 2008.

Акција "Еунет за 5 - награђујемо одличне ученике основних и средњих школа"

Циљ акције је да се награде сви одлични ученици у земљи. Награда је бесплатан ДиалУп Интернет у периоду од 01. јула до 01. септембра 2008. године. Ученици поклон могу да активирају на свим наплатним местима ЕУнета, од 01. јула 2008. У акцију су укључене све основне и средње школе у Србији , а процена је да ће ове године бити 150.000 ђака са одличним успехом.
Свим осталим основцима и средњошколцима, који ову школску годину нису завршили са одличним успехом, као и студентима државних и приватних факултета, ЕУнет је у истом временском периоду спремио летње промотивне цене за флат диал-уп у износу од 450 динара за месец дана и два месеца ЕУнет АДСЛ-а по цени једног уколико се пријаве до краја августа.
Акцијом "ЕУнет за 5" ЕУнет жели да награди знање и успех. Намера је да млади стекну практичне вештине коришћења интернет техниологије, неопходне сваком информационом друштву.
"ЕУнет за 5" део је дугорочног ЕУнет програма "Интернет у школама", у који је већ укључено преко 60 средњих школа. Као водећи Интернет провајдер у земљи, ово је наш допринос стратешком националном плану развоја информационог друштва.

Критеријуми за акцију

1. Ко има право на награду?

  • Право на награду имају сви ученици основних и средњих школа који са одличним успехом заврше школску 2007/2008 годину.

2. Шта је награда?

  • Награда је бесплатан ЕУнет ФлатДиалУп у периоду од 01.јула до 01.септембра.

3. Како се реализује награда?
Ученици који су остварили право на награду могу је реализовати:

  • доношењем фотокопије сведочанства на ЕУнет наплатна места
  • слањем скенираног сведочанства на е-маил адресу admin@eunet.yu. Потребно је да у е-маил-у ученик наведе и своје ЕУнет корисничко име.

Уколико ученик нема регистрован ЕунетДиал-ин налог потребно је да попуни формулар за регистрацију који може преузети на адреси http://www.eunet.rs/documents/pdf_formulari/Dial-in_EUnet_za5.pdf
4. Које су додатне погодности које остварују сви ученици основних и средњих школа и студенти?
Сви ученици у оквиру ЕУнетовог националног програма "Интернет школама" добијају:

  • Унет ФлатДиалУп по промотивној цени од 450 дин
  • Два месеца ЕУнет АДСЛ-а по цени једног за кориснике који се пријаве за сервис у периоду од 01.јула до 01.септембра.

5. Да ли награда мозе да се пренесе на треће лице?

  • Награда не може да се пренесе на треће лице.

6. У ком периоду траје акција?

  • Акција траје од 01. јула до 01. септембра 2008. године.

Све додатне информације могу се добити преко ЕУнет Инфо Центра 0800 300 400 или на wеб адреси http://www.eunet.rs/eunetza5.

четвртак, 5. јун 2008.

Социјална мрежа «Србија OnLine»

Почела је са радом социјална мрежа «Србија OnLine» на адреси http://srbijaonline.ning.com чији је циљ унапређење видљивости иницијатива (догађаја, манифестација, итд.) и унапређење дијалога између грађана и актера друштвено-економског развоја Србије на локалном, регионалном и републичком нивоу о битним питањима развоја модерног српског друштва применом савремених сервиса информационо-комуникационих технологија.

КОМЕ ЈЕ НАМЕЊЕНА СОЦИЈАЛНА МРЕЖА «СРБИЈА ONLINE»?
  • људима који желе да размене искуства и информације које се тичу њихове свакодневице;
  • туристичким организацијама и туристичким агенцијама;
  • удружењима свих врста (спортска друштва, ловачка друштва, планинарска друштва, клубови, омладинске организације, хуманитарне организације, удружењима предузетника, синдикалним организацијама, политичким странкама, професионалним удружењима, ....);
  • предузетницима (самосталне занатске радње, самосталне трговачке радње, ...), малим и средњим предузећима;
  • локалним самоуправама и месним заједницама;
  • јавним предузећима (комунална предузећа, дирекцијама за изградњу, ...) и јавним установама (школе, вртићи, музеји, галерије, библиотеке, архиви, ....),
  • и другим организацијама које желе да њихов рад буде видљивији.

ЗАШТО СЕ ПРИДРУЖИТИ СОЦИЈАЛНОЈ МРЕЖИ СРБИЈА ONLINE?

Зато што на једноставан начин чините свој рад, своју организацију, своју иницијативу, видљивом тиме што регистрацијом аутоматски добијате ;
  • блог (електронски дневник) који је тренутно после уноса поруке доступан свима на интернету;
  • могућност да публикујете информацију о својим активностима (најава догађаја/активности) на једноставан и структуриран начин са једноставним механизмом позивања учесника и њиховог одазивања на Ваш позив;
  • да формирате групу пријатеља који деле иста или слична интересовања;
  • да у реалном времену ћаскате (четујете) користећи инсталиране могућности Мреже;
  • да учествујете у тематским форумима о појединим питањима или да покренете нову дискусију;
  • да повежете и публикујете остале садржаје о Вама који су већ на интернету коришћењем могућности аутоматске уградње кода (повезивање са вашим албумима са фотографијама, са колекцијама видео записа, колекцијама презентација, итд.);
  • да се једноставно бесплатно претплатите на пријем порука са мреже путем е-маила;
  • да Вам стално буде на располагању вики пројекта као приручник за употребу мреже са могућношћу да дате свој допринос теми која је предмет вашег интересовања;
  • није вам потребно знање страних језика јер су садржај и поруке мреже локализоване на српски а пратећа компнента мреже је вики пројекта као приручник за коришћење мреже.

Зато посетите http://srbijaonline.ning.com и постаните члан мреже.

У жељи да се што скорије видимо на мрежи срдачно Вас поздрављам,

Милан Милошевић

Креатор мреже «Србија OnLine»


ИМПРЕСУМ ПРОЈЕКТА

Назив пројекта: Србија OnLine

Кратак опис: Социјална мрежа о Србији. Прилика за дружење, размену информација, дијалог, ...

Пројекат осмислио: Милан Милошевић, магистар системологије и логистике, креатор мреже и викија пројекта

Мисија пројекта: Унапређење видљивости иницијатива (догађаја, манифестација, ...) и дијалога између грађана и актера друштвено-економског развоја Србије на локалном, регионалном и републичком нивоу о битним питањима развоја модерног српског друштва применом савремених сервиса информационо-комуникационих технологија.

Трошкови:Користи се јавна инфраструктура Нинг, wikispaces, и друге чије је коришћење бесплатно; Креaтор пројекта и учесници дају допринос реализацији пројекта сагласно својим индивидуалним циљевима:

Специфични циљеви пројекта:

  1. Стимулисан јавни дијалог о кључним развојним питањима Србије у контексту модернизације српског друштва

2. Унапређена примена информационо -комуникационих технологија а посебно сервиса под називом веб 2.0 (Web 2.0) као што су: социјалне мреже, блог (онлајн дневника), вики, РСС и други

3. Унапређена видљивост националних и локалних иницијатива које доприносе одрживом развоју

Очекивани резултати:

  1. Креирана социјална мрежа "Србија OnLine" на Нинг платформи

2. Креиран вики пројекта

3. Креирано упутство за коришћење Мреже

4. Промовисана Мрежа

5. Модериране дискусије

Форуми (категорије): Листа категорија (http://srbijaonline.ning.com/forum/category/listCategories)

Групе: Каталог група (http://srbijaonline.ning.com/groups)

Корисни линкови

Контакт: мр Милан Милошевић, Телефон: 064/1904460

уторак, 3. јун 2008.

Развој ТЕРИТОРИЈАЛНИХ ИНФОРМАЦИОНИХ СИСТЕМА у градовима Србије

Једнодневна конференција “Развој Територијалних информационих система у градовима Србије – размена искустава и поуке“ биће одржана у Сава Центру у Београду, 12. јуна 2008.

Главни циљ конференције је стимулисање ДИЈАЛОГА између градова и општина које су радиле са УН-ХАБИТАТом, и других општина у Србији, кроз размену искустава и поука стечених у процесу развоја територијалних информационих система – ТИС, уз подршку ГИС технологија.

Конференција има и два специфична циља: омогућавање процеса сазнавања кроз размену стечених искустава и поука општина у Србији; дефинисање кључних питања која проистичу из праксе у циљу проналажења заједничких решења усмерених ка превазилажењу препрека и суочавању са новим изазовима. Суштина је да се подстакне дебата и дефинишу акције које ће омогућити даљу примену стечених искустава, унапређење праксе и повећање њеног учинка. Презентована искуства, разматрања у току радних сесија, као и закључци и препоруке, биће систематски нотирани у току конференције и вишеструко доступни за даље ширење у јавности.

Конференција комбинује динамичне општинске презентације кључних тема са пленарним дискусијама и интерактивна разматрања кроз тематске радионице. Главне теме двеју паралелних радних сесија су: 1. Постизање интегрисања информација и институционална организација општинског ТИС-а; 2. Достизање квалитета – техничка решења за развој општинског ТИС-а.

За приступ осталим странама о Конференцији “Развој Територијалних информационих система у градовима Србије – размена искустава и поуке“ КЛИКНИТЕ на следеће линкове:

Најновији наслови на блогу Паланка OnLine