среда, 29. октобар 2008.

Позив за подношење предлога пројеката за унапређење социјалне заштите у Републици Србији

Развој програма третмана и програма обуке

Програм Уједињених нација за развој у партнерству са Министарством рада и социјалне политике (МРСП) Републике Србије, уз финансијску подршку Европске уније преко Европске агенције за реконструкцију, упућује позив заинтересованим организацијама да поднесу предлоге пројеката из области социјалне заштите на конкурс Програма «Фонд за социјалне иновације». За финансирање пројеката на основу овог конкурса обезбеђена су средства из донације Европске уније, преко Европске агенције за реконструкцију, у износу од 320.000 евра.

Приоритети конкурса:

1. Први приоритет подразумева подршку развоју програма третмана и пратећег програма обуке за непосредан рад на очувању и развоју способности, навика и животних вештина деце, младих и одраслих са сметњама у развоју на институционалном смештају и програма којима се структуира садржај услуга ванинституционалне подршке за наведене групе корисника.

2. Други приоритет конкурса је подршка развоју програма третмана и пратећег програма обуке за непосредан рад са децом и младима са поремећајем у понашању и у сукобу са законом, којима се структуира садржај ванинституционалних услуга за ову циљну групу.

Циљне групе конкурса:

Први приоритет: деца, млади и одрасли са сметњама у развоју

Други приоритет: деца и млади са поремећајем у понашању и у сукобу са законом

Подносиоци пријава могу бити: универзитетске и научне институције (факултети, институти), заводи за социјалну заштиту (Републички и Покрајински), установе за смештај корисника и невладине организације са искуством у раду са циљним групама конкурса. Пожељни су предлози пројеката у којима научне институције у партнерству са институцијама и организацијама које су директни пружаоци услуга заједно развијају програме третмана корисника и обуке за професионалце.

Рок и начин достављања пројектних предлога: Рок за доставу је 20. октобар 2008. године. Предлог пројекта доставља се на српском језику, написан обавезно на рачунару и на прописаним обрасцима. Предлози пројеката писани руком или писаћом машином, као и они ван прописаних образаца, неће се узети у разматрање. Запечаћене пријаве слати на адресу: Фонд за социјалне иновације, Теразије 41/II, 11000 Београд, са назнаком: "Не отварати пре завршетка конкурса".

Конкурсна документација:

1) Формати за пријављивање
2) Смернице за подношење предлога пројеката за развој програма третмана и обука

Наведена документа, комплетна упутства и додатне информације за подносиоце предлога пројеката могу се преузети icon овде (454 kB).

Нема коментара:

Постави коментар

Одговорност за садржај коментара сносите Ви као пошиљалац. Коментари са увредљивим ‎садржајима или са очигледним неистинама биће обрисани. Модератори подржавају ‎коментарисање које подстиче аргументовани дијалог о темама које су на овом блогу ‎покренуте. Захваљујемо се што учествујете у дијалогу о битним питањима за живот у ‎Општини Смедеревска Паланка.
‎Odgovornost za sadržaj komentara snosite Vi kao pošiljalac. Komentari sa uvredljivim sadržajima ili sa očiglednim neistinama biće obrisani. Moderatori podržavaju komentarisanje koje podstiče argumentovani dijalog o temama koje su na ovom blogu pokrenute. Zahvaljujemo se što učestvujete u dijalogu o bitnim pitanjima za život u Opštini Smederevska Palanka

Најновији наслови на блогу Паланка OnLine