четвртак, 18. октобар 2007.

Презентација Стратегије одрживог развоја Републике Србије са јавном дискусијом у Смедеревској Паланци 25.10.2007.г.

Поштовани,

Задовољство ми је да могу да Вас позовем да присуствујете презентацији Стратегије одрживог развоја Републике Србије са јавном дискусијом коју организује Кабинет потпредседника Владе и Европски покрет у Смедеревској Паланци уз подршку Општине Смедеревска Паланка. Смедеревска Паланка је један од 16 градова[1] у коме ће се у току октобра и новембра месеца 2007. године представити нацрт Стратегије одрживог развоја Републике Србије у оквиру кампање „Одрживо напред“.

Израду Стратегије одрживог развоја Републике Србије води и коoрдинира Кабинет потпредседника Владе уз подршку Програма за развој Уједињених нација (УНДП) и Шведске агенције за међународни развој (Сида), са циљем да Стратегија одрживог развоја Републике Србије створи оквир за развој Србије до 2015. године. Србија ће усвајењем ове Стратегијe добити јасан одговор како ускладити економски развој, социјална питања и питања заштите животне средине.

Активно учешће грађана, невладиних организација и локалне самоуправе од суштинског је значаја не само за израду Стратегије, него и за њену примену у политичком и привредном животу Србије. Из тих разлога се организује јавна дискусија широм Србије, али јавност може активно да учествује у стварању текста Стратегије и путем интернета (путем сајта www.odrzivi-razvoj.sr.gov.yu). Европски покрет у Смедеревској Паланци је формирао и блог на адреси http://javna-rasprava-sors.blogspot.com као средства за додатно унапређење дијалога у вези одрживог развоја Србије.

Презентација Стратегије са јавном дискусијом одржаће се у Смедеревској Паланци у четвртак 25.10.2007.г. са почетком у 13.00 сати у Великој сали Скупштине Општине Смедеревска Паланка, Вука Караџића 25. Стратегију ће представити Јован Протић, менаџер пројекта „Стратегија одрживог развоја Републике Србије; тим лидери Петар Ђукић, Дренка Вуковић, и Радмило Пешић. У прилогу Вам шаљемо програм самог догађаја са молбом да потврдите Ваш долазак до среде 24.10.2007.г. слањем е-маила на адресу sorrs@evropski-pokret.org.yu или попуњавањем формулара на блогу http://javna-rasprava-sors.blogspot.com , а за додатне информације ми се можете обратити и на телефон 064/190-44-60. Биће нам велико задовољство ако у наше име на ову презентацију позовете и Ваше пословне партнере и чланове шире заједнице заинтересоване за одрживи развој Србије. Додатне информације могу да се нађу и на нашем блогу који је посвећен Стратегији одрживог развоја Републике Србије где можете оставити своје коментаре или најавити своју дискусију или поставити питање. Замолили би смо Вас да нам најавите дискусију Вас и/или Ваших сарадника у трајању до 5 минута јер ћемо реч давати сагласно редоследу пријављивања говорника. Пријаву за дискусију можете обавити и на самом скупу под условом да буде било довољно времена да сви пријављени дискутанти узму реч јер ће тим лидери давати неопходна тумачења.

С поштовањем,

Милан Милошевић, магистар системологије и логистике

Председник Европског покрета у Смедеревској Паланци

Прилози:
 • Програм презентацији Стратегије одрживог развоја Републике Србије са јавном дискусијом се налази на линку
 • Образац за потврђивање присуства у Word формату је на линку
 • Линк ка online обрасцу за потврђивање присуства (препоручујемо)
 • Линк ка обрасцу за пријављивање дискусије/постављање питања у Word формату
 • Линк ка online обрасцу за пријављивање дискусије/постављање питања (препоручујемо)
 • Линк ка плакату скупа
 • Синтетичка информација о Стратегији одрживог развоја Републике Србије је на линку
 • Садржај Стратегије одрживог развоја Републике Србије са линковима на поједина поглавља која се могу коментарисати интерактивно је на линку
 • Линк ка online обрасцу за акредитацију медија (препоручујемо)
Корисне адресе:
Важни датуми и времена:
 • Потврђивање присуства учесника и представника медија који ће скуп пратити: до 18:00 часова 24.10.2007.г.
 • Пријављивање за дискусију и постављање питања за учеснике на скупу: до 18:00 часова 24.10.2007.г.
 • Регистрација учесника на презентацији Стратегије одрживог развоја Републике Србије са јавном дискусијом: од 12:30 12:55 у четвртак 25.10.2007.г.
 • Почетак скупа: 13:00 у четвртак 25.10.2007.г.
 • Завршетак скупа: 16:00 у четвртак 25.10.2007.г.
ПОТВРДА УЧЕШЋА ПРЕКО ИНТЕРНЕТА
(кликните на слику)ПРИЈАВА ЗА ДИСКУСИЈУ И ПОСТАВЉАЊЕ ПИТАЊА ПРЕКО ИНТЕРНЕТА
(кликните на слику)АКРЕДИТАЦИЈА МЕДИЈА ЗА ПРАЋЕЊЕ СКУПА
(кликните на слику)

[1] Ариље, Бечеј, Београд, Бор, Зрењанин, Лесковац, Ниш, Нови Сад, Пријепоље, Прокупље, Смедеревска Паланка, Сомбор, Суботица, Велико Градиште и Врање

Нема коментара:

Постави коментар

Одговорност за садржај коментара сносите Ви као пошиљалац. Коментари са увредљивим ‎садржајима или са очигледним неистинама биће обрисани. Модератори подржавају ‎коментарисање које подстиче аргументовани дијалог о темама које су на овом блогу ‎покренуте. Захваљујемо се што учествујете у дијалогу о битним питањима за живот у ‎Општини Смедеревска Паланка.
‎Odgovornost za sadržaj komentara snosite Vi kao pošiljalac. Komentari sa uvredljivim sadržajima ili sa očiglednim neistinama biće obrisani. Moderatori podržavaju komentarisanje koje podstiče argumentovani dijalog o temama koje su na ovom blogu pokrenute. Zahvaljujemo se što učestvujete u dijalogu o bitnim pitanjima za život u Opštini Smederevska Palanka

Најновији наслови на блогу Паланка OnLine