уторак, 12. август 2008.

Најава догађаја: Ђакови дани - Кусадак 2008.

У циљу очувања традиције српског народа, народне игре, песме и музике која се од вајкада негује на просторима наше земље са аутентичним стилом обичаја из свих крајева који се преносе "са колена на колено", а које можемо видети заслугом људи који се баве аматерским културним радом, и у циљу упознавања културе и обичаја, сценске игре, песме и музике других народа, удружење грађана "Милоје Поповић-Ђак", културно уметничко друштво "Милоје Поповић-Ђак" под покровитељством Општине Смедеревска Паланка и Месне заједнице Кусадак сваке године крајем августа традиционално организују манифестацију под називом "ЂАКОВИ ДАНИ".
Манифестација у свом програму садржи све облике културног стваралаштва који репрезентују сценски наступ, игру и песму која је поткована историјским наслеђем, а коју присутним гостима приказују бројни глумци, писци, историчари, књижевници као и многобројни чланови културно-уметничких друштава.
Део програма ове манифестације резервисан је за такмичење културно-уметничких друштава из свих крајева наше Републике, којих је сваке године све више, а који на једном месту окупља више учесника аматера младих играча народних игара, певача и свирача, као и стваралаца-кореографа, уметничких руководилаца, стручњака, етнолога, музиколога и других последника, као и других љубитеља народног стваралаштва који том приликом, дружењем, међусобном контакту, размени искустава и осталим креативним, стручним и промишљеним поступцима покушавају да што боље прикажу есенцијалне вредности српске културе, игре песме и музике, а за које одлуком стручног жирија, организатор додељује бројне награде и признања.
Информације о такмичењу:
1. Такмичење се организује за извођачке фолклорне ансамбле, оркестре, као и за певаче изворних песама и инструменталисте;
2. Оркестри, певачи и инструменталисти ће у часовима пре јавног наступа морати проћи квалификациони део који се организује у позоришној сали КУД-а "Милоје Поповић-Ђак";
3. За учешће на манифестацији потребно је попунити пријаву и послати факсом, поштом или мејлом у периоду од 05.08.2008. до 15.08.2008.
Све додатне информације можете добити на телефоне:
026/351-492; 061/201-80-75 Игор Гајић
Факс: 026/351-002, djakovi.dani@gmail.com
Адреса организатора:
Културно уметничко друштво "Милоје Поповић-Ђак"
Улица прва бр.39, 11425 Кусадак


Нема коментара:

Постави коментар

Одговорност за садржај коментара сносите Ви као пошиљалац. Коментари са увредљивим ‎садржајима или са очигледним неистинама биће обрисани. Модератори подржавају ‎коментарисање које подстиче аргументовани дијалог о темама које су на овом блогу ‎покренуте. Захваљујемо се што учествујете у дијалогу о битним питањима за живот у ‎Општини Смедеревска Паланка.
‎Odgovornost za sadržaj komentara snosite Vi kao pošiljalac. Komentari sa uvredljivim sadržajima ili sa očiglednim neistinama biće obrisani. Moderatori podržavaju komentarisanje koje podstiče argumentovani dijalog o temama koje su na ovom blogu pokrenute. Zahvaljujemo se što učestvujete u dijalogu o bitnim pitanjima za život u Opštini Smederevska Palanka

Најновији наслови на блогу Паланка OnLine