среда, 22. август 2007.

Манифестација «Ђакови дани» у Кустаку

И ове године у Кустаку ће се у периоду од 25. до 28. августа одржати манифестација под називом „Ђакови дани“. Организатор ове манифестације је Удружење «Милоје Поповић- Ђак» које има за циљ неговање традиције, културе и достигнућа овога краја.

Ова манифестација ће обухватити, поред осталог: такмичење више од 25 пријављених културно-уметничких друштава (из Србије, Републике Српске, Мађарске и Индије), такмичење певача аматера, сценске представе, учешће гостију са естраде, и други садржаји.

Планиран је богат драмски програм са наступима разних позоришних група које ће изводити представе из свог репертоара. Затим је планирано да буде одржан један час из историје на којем ће предавања држати знамените личности из света културе и образовања, а везано за историју. Циљ овог историјског часа је да расветли и приближи Србију са почетка 19. века, са посебни освртом на „Ђакову буну“.

Централна манифестација је планирана за 28. август, на Велику Госпојину када ће бити организован целодневни програм са бројним културним и другим догађајима. Дешавања ће тог дана почети код манастира Пиносава, служењем помена за све учеснике Ђакове буне.Тог дана ће, поред других културно-забавних садржаја, бити организовано такмичење у кувању разних специјалитета, рибље чорбе, пасуља, гулаша и др., мешењу пита и гибаница и осталих ђаконија.

Контакт: МЗ Кусадак, тел: 026/452-025
Карта путева у Општини Смедеревска Паланка

Карте су са CD "Интерактивни атлас Србије" у продукцији MagicMap d.o.o.

Нема коментара:

Постави коментар

Одговорност за садржај коментара сносите Ви као пошиљалац. Коментари са увредљивим ‎садржајима или са очигледним неистинама биће обрисани. Модератори подржавају ‎коментарисање које подстиче аргументовани дијалог о темама које су на овом блогу ‎покренуте. Захваљујемо се што учествујете у дијалогу о битним питањима за живот у ‎Општини Смедеревска Паланка.
‎Odgovornost za sadržaj komentara snosite Vi kao pošiljalac. Komentari sa uvredljivim sadržajima ili sa očiglednim neistinama biće obrisani. Moderatori podržavaju komentarisanje koje podstiče argumentovani dijalog o temama koje su na ovom blogu pokrenute. Zahvaljujemo se što učestvujete u dijalogu o bitnim pitanjima za život u Opštini Smederevska Palanka

Најновији наслови на блогу Паланка OnLine