субота, 22. март 2008.

Презентацијe пројеката локализације отвореног кода

Пројекти локализације отвореног кода биће представљени у уторак, 25. марта, у Привредној комори Србије (Теразије 23, Велика сала, други спрат) у 12 сати.

Реч је о најпопуларнијим бесплатним софтверима преведеним на српски језик, који могу да покрију велики део потреба "обичних" корисника и малих предузећа.

Биће презентовани следећи пројекти:

  • Локализација пакета OpenOffice.org, - проф. др Душко Витас са Математичког факултета Универзитета у Београду;
  • Српска Линукс дистрибуција (cp6) - Веселин Мијушковић са Елетротехничког факултета Универзитета у Београду;
  • Локализација Федора оперативног система - проф. др Душан Старчевић са Факултета организационих наука Универзитета у Београду;
  • Локализација Mozilla Firefox и Mozilla Thunderbird - проф. др Драган Јанковић и доц. др Милорад Тошић са Електронског факултета Универзитета у Нишу.

Скуп у Привредној комори Србије отвориће министарка за телекомуникације и информатичко друштво др Александра Смиљанић.

Улаз је слободан.

Информација са сајта Министарства за телекомуникације и информатичко друштво са линка.

Нема коментара:

Постави коментар

Одговорност за садржај коментара сносите Ви као пошиљалац. Коментари са увредљивим ‎садржајима или са очигледним неистинама биће обрисани. Модератори подржавају ‎коментарисање које подстиче аргументовани дијалог о темама које су на овом блогу ‎покренуте. Захваљујемо се што учествујете у дијалогу о битним питањима за живот у ‎Општини Смедеревска Паланка.
‎Odgovornost za sadržaj komentara snosite Vi kao pošiljalac. Komentari sa uvredljivim sadržajima ili sa očiglednim neistinama biće obrisani. Moderatori podržavaju komentarisanje koje podstiče argumentovani dijalog o temama koje su na ovom blogu pokrenute. Zahvaljujemo se što učestvujete u dijalogu o bitnim pitanjima za život u Opštini Smederevska Palanka

Најновији наслови на блогу Паланка OnLine