среда, 14. новембар 2007.

Гласајте за наш блог на НИС Петрол WEB ФЕСТ-у

Свој глас нашем и Вашем блогу можете дати ако гласате следећи линк.

Основне информације о Фестивалу су следеће (на бази информације са сајта НИС Петрол WEB ФЕСТ):

ШТА ЈЕ НИС Петрол WEB ФЕСТ?

  • први регионални веб фестивал који се обраћа најширој популацији

НИС Петрол WEB ФЕСТ је први фестивал у Југоисточној Европи организован са циљем да промовише употребу Интернета код најширег круга људи. Састоји се из такмичарског дела – бирање најбољих регионалних wеб пројеката, као и од промотивно–едукативних активности.

Програм обухвата акције које ће се дешавати на четири нивоа:

  • Интернет
  • Lifestyle догађања
  • Предавања и радионице
  • Медији

НИС Петрол WEB ФЕСТ ће трајати од 27.септембра до 29.новембра 2007. године. Највећи број дешавања одиграваће се у Београду, док ће део промотивних акција бити спроведен и у региону. Сви догађаји ће бити умрежени и доступни преко веб сајта фестивала.

Посебан квалитет свим догађајима даће пријатељи фестивала који долазе из света филма, позоришта, медија, науке, спорта, музике, моде...

Завршно вече НИС Петрол WEB ФЕСТ-а обележиће свечана церемонија доделе награда за најбоље веб сајтове и веб маркетинг.


ТАКМИЧЕЊЕ WEB ПРОЈЕКАТА

  • јака конкуренција узрокује пораст квалитета

Све активности ће се одвијати на сајту WEB ФЕСТ-а на коме ће, током првог месеца трајања фестивала, посетиоци моћи да пријављују веб сајтове као и кампање из области интернет маркетинга, а током другог месеца да гласају за најбоље.

Сваки посетилац сајта WEB ФЕСТ-а може предложити неограничен број сајтова из региона које одликује добар изглед, функционалност, иновативност, оптимизована графика и код. Веб сајтови са непримереним садржајима биће изузети из конкуренције.

Такмичарски део је ограничен на сајтове из региона - Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Словеније и Македоније.


ПРЕДАВАЊА И РАДИОНИЦЕ

  • знање је најскупља “роба”

За време трајања WEB ФЕСТ-а биће одржане радионице на тему Интернет маркетинга и спортска радионица. Акценат на Интернет маркетинг је стављен због процене да је ниво примене и степен развијености на незадовољавајућем нивоу. Сматрамо да је главни разлог томе несвесност оглашивача о потенцијалима и великим могућностима оваквог типа адвертисинга на Интернет тржишту које расте из дана у дан.

У оквиру спортске радионице презентоваће се производи и вежбе намењене пре свега људима који радно време проводе у седећем положају за рачунаром и који имају потребу за специфичним сетом лаких вежби које би могли да примењују у сваком тренутку на послу и тако значајно умање последице дуготрајног седења у специфичном положају.

WEB ФЕСТ - МИСИЈА

  • интернет је неопходна инфраструктура напретка сваког друштва;

зато ЖИВИ / СУРФУЈ / СТВАРАЈ

Интернет је доступан готово свакоме, а у најскоријој будућности техничке могућности ће имати сви. Рачунари су доступни свима и све су јефтинији. Време тече брже него икад, а права информација данас нема цену. Знање је највреднији ресурс сваког друштва. Економија и пословање се муњевито селе на интернет. Нема више оправдања за стајање у месту и затварање очију пред овим чињеницама.

Дакле - идемо, радимо!

Који су циљеви WEB ФЕСТ-а?

  • 1. Повећати број корисника Интернета чиме се директно доприноси развоју друштва у целини као и економском напретку.
  • 2. Едуковати најшири круг људи о практичној и креативној употреби Интернета у свакодневном животу и послу. Популаризација кроз културно-забавне садржаје.
  • 3. Привући пажњу одговорних људи на руководећим позицијама у земљи како би се пружила права шанса остваривању великих потенцијала које има друштво које у пуној мери користи предности новихтехнологија.
  • 4. Подстаћи квалитативни напредак у изради интернет пројеката (циљна група: wеб дизајнери и фирме које се баве wеб продукцијом) као и значај и улогу тих пројеката код групе која има објекивну потребу за њима (бизнисмени, менаџери, руководећи људи)
  • 5. Поспешити развој е-управе кроз мотивацију грађанства да користе интернет сервисе
  • 6. Позиционирати интернет као медиј који везује бизнис, едукацију, културу, забаву,уметност ... Повезивањем креативних људи, уметника, бизнисмена, менаџера и најшире групе људи на један нов начин неминовно доводи до стварања нових могућности и идеја. Њиховим умрежавањем отварају се нове могућности за комуникацију.
  • 7. Повећати могућност инвестиција у интернет технологије што ће довести до отварања нових радних места.
  • 8. Ојачати повезаност регионалних електронских тржишта

Коме се WEB ФЕСТ обраћа?

  • 1. људима који га још увек не користе или га не користе довољно – презентоваћемо лакоћу употребе и све предности коришћења интернета
  • 2. предузећима и установама – на радионицама и семинарима стручни предавачи објасниће нове начине комуникације, рекламирања, презентовања информација и докумената
  • 3. wеб дизајнерима, програмерима и другима из струке – идеја самог такмичења је повећање конкуренције која би требало да допринесе подизању квалитета веб пројеката

WEB ФЕСТ - ПОДРШКА

  • што нас је више јаче ћемо да ''повучемо''
WEB ФЕСТ подржавају бројни пријатељи фестивала – глумци, музичари, спортисти, уметници, људи из науке, образовања, медија као и друге јавне и успешне лицности. Њихов број се свакодневно повећава. Они су значајан канал преко којих се WEB ФЕСТ промовише и комуницира са најширом публиком.
Подршку су дале и бројне институције, организације, медији, предузећа, међу којима се истакао НИС Петрол који је на прави начин препознао идеју WEB ФЕСТ-а и пружио неопходну подршку да се фестивал оствари.

Када радимо сви заједно успех је загарантован.

КО СМО МИ?

  • без акције нема реакције
Организатор и идејни творац WEB ФЕСТ-а је Агена, предузеће за информационе технологије. Ми смо тим који ради заједно десет година и за то време стекли смо велико знање из области програмирања, интернет маркетинга, израде wеб апликација, wеб сајтова, израде и администрације база података, области wеб и графичког дизајна и дизајна корисничких интерфејса.
Успешна сарадња са клијентима из земље и света (САД, Шведска, Португал, Немачка, Швајцарска, Грчка, Велика Британија...) подигла је нашу свест о значају информационих технологија и присуства на глобалној мрежи што је довело до иницијативе о покретању WEB ФЕСТ-а.
Велику помоћ у организацији дали су Академска мрежа Србије (АМРЕС) и Модни студио CLICK. Има велике симболике у чињеници да је баш АМРЕС остварио прву интернет везу у Србији, сада већ давне, 1996. године.

Сада правимо нови велики корак…

Контакт:

Прати дешавања!


ЖИВИ / СУРФУЈ / СТВАРАЈ

Нема коментара:

Постави коментар

Одговорност за садржај коментара сносите Ви као пошиљалац. Коментари са увредљивим ‎садржајима или са очигледним неистинама биће обрисани. Модератори подржавају ‎коментарисање које подстиче аргументовани дијалог о темама које су на овом блогу ‎покренуте. Захваљујемо се што учествујете у дијалогу о битним питањима за живот у ‎Општини Смедеревска Паланка.
‎Odgovornost za sadržaj komentara snosite Vi kao pošiljalac. Komentari sa uvredljivim sadržajima ili sa očiglednim neistinama biće obrisani. Moderatori podržavaju komentarisanje koje podstiče argumentovani dijalog o temama koje su na ovom blogu pokrenute. Zahvaljujemo se što učestvujete u dijalogu o bitnim pitanjima za život u Opštini Smederevska Palanka

Најновији наслови на блогу Паланка OnLine