уторак, 19. јун 2007.

Центар за локални и регионални развој: Информација са конференције "Представљање предлога подршке ЕУ регионалном социо-економском развоју ‎Србије"


У информацији на наведеној адреси између осталог дате су и неке корисне адресе и линкови ка неким корисним документима као на пример:
Додатни корисни документи везани за тему социоекономског развоја:


1 коментар:

  1. Na prvi pogled sve je ok ali kada pogledamo dinamiku "pomoći" vidimo da je situacija malčice drugačija.
    Ovi iz EU smatraju da mi imamo vremena da čekamo 2 godine da bi oni stvorili uslove za naš razvoj. Najpametnije je "u se i u svoje kljuse" jer imamo dovoljno pametnih (ne kažem i mladih jer ako neko ima više od 30 godina to ne znači da je glup a isto važi ako ima više od 40 odnosno 50- a to je u nekim projektima EU promovisano po modelu ako si iz Srbije samo ako imaš manje od 30 godina nisi glup ili nešto još gore) koji će umeti da pročitaju knjige i literaturu o njihovim iskustvima i da to primene u praksi. Ovo "čekanje" da nam "pomognu" je najobičnije gubljenje vremena jer gubimo trenutak za ubrzani razvoj i praktično ovakvi programi EU obesmišljavaju razvoj kao takav u našim uslovima jer ne vode računa o našim potrebama i našoj spremnosti u datom trenutku. Praktično nas ovakvim programima guraju u podređen/kolonijalan položaj.

    Pozdrav iz Bgd.
    P.S.
    Dobra vam je ova priča o Palanci

    ОдговориИзбриши

Одговорност за садржај коментара сносите Ви као пошиљалац. Коментари са увредљивим ‎садржајима или са очигледним неистинама биће обрисани. Модератори подржавају ‎коментарисање које подстиче аргументовани дијалог о темама које су на овом блогу ‎покренуте. Захваљујемо се што учествујете у дијалогу о битним питањима за живот у ‎Општини Смедеревска Паланка.
‎Odgovornost za sadržaj komentara snosite Vi kao pošiljalac. Komentari sa uvredljivim sadržajima ili sa očiglednim neistinama biće obrisani. Moderatori podržavaju komentarisanje koje podstiče argumentovani dijalog o temama koje su na ovom blogu pokrenute. Zahvaljujemo se što učestvujete u dijalogu o bitnim pitanjima za život u Opštini Smederevska Palanka

Најновији наслови на блогу Паланка OnLine