четвртак, 28. јун 2007.

Почела је дводневна конференција „Видовдански дани дијаспоре“

У Сава центру у Београду данас је отворена традиционална дводневна конференција «Видовдански дани дијаспоре» у оквиру које се на дефинисаним панелима разговара о бројним актуелним темама.

Првог дана организовани су панели: Комуникација са дијаспором; Очување српског језика у дијаспори; и Јачање односа матице и дијаспоре кроз културу. Другог дана одржаће се панели: Економска сарадња са дијаспором - институционална подршка; Економска сарадња са дијаспором - експертска подршка; и Статусна питања.

Манифестацији присуствују истакнути привредници, пословни људи, интелектуалци, представници удружења наших грађана из дијаспоре, хуманитарних и других организација, као и највиши званичници државе и високи представници верских заједница.

Министарство за дијаспору је поводом манифестације „Видовдански дани дијаспоре“ организовало вечерас и концерт Београдске филхармоније у Коларчевој задужбини, након чега је организован и пријем у Студентском парку.

Манифестацију су отворили министар за дијаспору Милица Чубрило и министар трговине Предраг Бубало.

Додатне информације на сајту http://www.mzd.sr.gov.yu.

Нема коментара:

Постави коментар

Одговорност за садржај коментара сносите Ви као пошиљалац. Коментари са увредљивим ‎садржајима или са очигледним неистинама биће обрисани. Модератори подржавају ‎коментарисање које подстиче аргументовани дијалог о темама које су на овом блогу ‎покренуте. Захваљујемо се што учествујете у дијалогу о битним питањима за живот у ‎Општини Смедеревска Паланка.
‎Odgovornost za sadržaj komentara snosite Vi kao pošiljalac. Komentari sa uvredljivim sadržajima ili sa očiglednim neistinama biće obrisani. Moderatori podržavaju komentarisanje koje podstiče argumentovani dijalog o temama koje su na ovom blogu pokrenute. Zahvaljujemo se što učestvujete u dijalogu o bitnim pitanjima za život u Opštini Smederevska Palanka

Најновији наслови на блогу Паланка OnLine